dinsdag 9 december 2014

One happy Island

One Happy Island, dat is Aruba zeker. Je ziet deze slogan meermaals verschijnen vooral als je in de auto zit/rijd valt er aan deze slogan niet te ontkomen. Op elke kentekenplaat staat dit namelijk geschreven. Op Aruba krijgt men elk jaar weer een nieuwe kentekenplaat en voor het jaar 2015 is de kleur blauw aan de beurt. We hebben er al een paar auto’s mee zien rijden.


We hebben de afgelopen dagen veel over het eiland gereden en weer diverse dingen bekeken. Het mooie is als je van de normale weg af gaat en de Kunuku wat ingaat soms leuke dingen tegenkomt. Zo is in San Nicolas een bewoner zijn huis helemaal in kerstsfeer aan het brengen, men heeft zelf een klein waterplasje gemaakt waarbij de Kerstman in zijn bootje de zaak wat overziet. En zo zie je her en der al uitingen van de Kerst. Op het eiland zijn diverse verkooppunten van kerstbomen en deze hebben we ons al eens laten vertellen afkomstig uit Canada. Het zijn zeker niet de goedkoopste en we hebben flutboompjes gezien waar men rustig al omgerekend 45 euro voor vraagt. En dan loopt het alleen maar op. Het vervoer van de eenmaal gekochte boom is ook hilarisch. In Nederland proberen we het ding gewoon in de auto kwijt te raken, op Aruba zie je menigeen met een ingepakte boom boven op zijn dak vertrekken.



We hebben de afgelopen dagen ook her en der weer een biertje gedronken, bijgekletst en afgelopen vrijdag nog met D&A (Dick en Afra) bij de Zeerover wezen eten. Dat was weer prima. Wel stond er een zeurkous uit Venezuela te klagen dat het allemaal zo duur was….wij vinden het allemaal wel meevallen als je de prijs voor vis e.d. in Nederland bekijkt. Voor 4 personen omgerekend een euro of 40.  Ook de prijzen van de biertjes zijn bij de Zeerover erg acceptabel. Het is normaal wel een behoorlijke kostenpost…een doos Balashi (24 flesjes  22cl) krijg je hier nog net binnen de 50 florin (22,50 euro). Maar goed beter te duur als niet te koop!!  Wij bezuinigen er niet op…





Ook de nutsvoorzieningen op het eiland zijn vrij prijzig. Het water en de elektriciteit zijn erg duur ten opzichte van Nederland. Je dient er dan ook zuinig mee om te gaan…zo niet, dan is het gewoon kassa. Benzine prijs ligt nu op 2.06 florin ( 90 cent). Water en elektriciteit word op het eiland door de WEB verzorgd. Op het eiland heeft men o.a op enkele plekken van die grote ronde watertanks staan. Deze staan allemaal op hoogte en het mooie daarvan is dat je rondom zo’n tank een mooi overzicht over het eiland hebt. We hebben daar ff genoten van het uitzicht.



Ook hebben we weer een bezoekje gebracht naar de Alto Vista Chapel en van daaruit nog even een wandeling gemaakt naar de zee. Erg bijzonder de ruige omgeving van cactussen en rotsformaties. Het is een hotspot van het eiland en je komt er dan ook diverse touristen tegen. Ook zie je met regelmaat Jeeps en andere vervoermiddelen. Wij kunnen dat met onze huurauto allemaal niet doen…je mag er namelijk niet mee naar de Natural Pool of richting de duinen, ook is het af te raden om van de normale weg af te gaan. Het risico op lekke banden is erg groot….en dat moet je niet willen. Misschien moeten we een volgende keer maar eens voor een dag of wat een 4 wheel drive huren…?.





Als laatste hebben we deze weer o.a. nog even bij Arubaville gezeten. De vorige keer stikte het van de muggen en het was nu wat minder erg….maar we werden er wel voor gewaarschuwd. We hebben er dus maar niets te eten genomen alleen maar wat te drinken. Voor de zekerheid mijn flesje Polar beschermd met het hoesje van de camera….







Aankomende dagen hopen we dat we nog even wat meer de zon te zien krijgen. Tis af en toe wat wisselvallig….wel droog maar regelmatig bewolking. Nog een paar dagen genieten en dan richting Florida voor onze laatste dagen……wat is het voorbij gevlogen.


Tot zover maar even….

1 opmerking:

  1. Nou jullie hebben weer heerlijke dagen achter de rug!!
    Hoe lekker is dat dan om straks nog lekker in Florida af te sluiten!

    BeantwoordenVerwijderen