donderdag 18 december 2014

Weer thuis!!

Hoi, we zijn weer terug in het mooie en koude Nederland….het zit erop…tis weer voorbij gevlogen…nu weer over tot de orde van de dag…

Nog ff een update van onze laatste en onze reisdag en dat sluiten we dit boek…en kan ik het aanbieden om in het in boekvorm af te laten drukken.

Op maandag zijn we een stukje wezen rijden met als doel Okeechobee om van daaruit koers te zetten richting Fort Pierce en een stukje zuidwaarts op de A1A af te zakken richting Plantation. De weg richting naar Okeechobee via Belle Glade is ronduit saai te noemen….langgerekt en weinig afwisseling wat natuur betreft. We zijn even Bell Glade ingereden en dat is geen aanrader…we zaten op een moment in een buurtje waar je beter niet kunt zitten…een achterbuurt met oude vervallen huizen en veel mensen op straat waarbij je echt het idee kreeg dat het allemaal criminelen waren…op wikipedia las ik later dat Belle Glade in 2003 het tweede hoogste criminaliteitscijfer had. 298 op 10.000 inwoners. Rita voelde zich er gelijk al niet thuis …..we waren dan ook vrij vlot weer vertrokken……maar het moet gezegd…we zien tenminste ook eens het andere Florida!! Tis niet allemaal pais en vree.

De weg naar Okeechobee was leuker en de optrekjes werden mooier en beter en we hadden zelfs nog zicht op Lake Okeechobee…..een reusachtig meer en veel water….daar kan je wel enkele badkuipjes mee vullen….in Okeechobee zijn we een poosje de auto uit gegaan en bij de plaatselijke Walmart ff wat te eten voor onderweg gekocht. Wat zijn het toch prachtige winkels ! en dan te bedenken dat ze zo’n beetje allemaal 24 uur per dag zijn geopend…ondenkbaar in Nederland.

Vanuit Okeechobee zijn we op weg gegaan naar Fort Pierce en daar aangekomen hebben we het strand opgezocht en hebben we een tijdje gekeken bij de vissers en de laatste zonnestralen op ons neer laten dalen. We hebben daar nog ff wat gegeten en daarna weer verder de A1A afgezakt. Later in de middag zijn we nog even naar de Sawgrass Mills gegaan en daar hebben we nog wat gekeken maar echte koopjes waren er niet (die hadden we al!!)….nog ff een pizzapunt gehaald en terug naar het hotel om de koffers alvast wat in te pakken…







Op dinsdagochtend stond alles in het teken van ons vertrek…we konden gelukkig wat later uitchecken dat kwam mooi uit als je om 16.00 pas gaat vliegen. We hebben nog wat foto’s gemaakt vanaf het dak van het hotel. Hadden een mooi uitzicht over Plantation. Tegen 12.00 waren we uitgecheckt en zijn we op weg gegaan naar Miami.





De auto weer ingeleverd bij Alamo…alles weer netjes en vlot geregeld. Nog wel even 512 kilometer gereden!!...daarna inchecken bij Airberlin en nog ff een fijne verrassing van 165 euro om de oren voor de xtra koffer…daar nog wel een babbel over gemaakt temeer ik daar van tevoren een mail over had gestuurd. Maar het was slikken of stikken!!...in Duitsland daar nog maar ff verder mee aan de slag en een klacht indienen…voor wat het waard is.








Maar goed…voor de rest verliep de reis prima en waren we na 8.30 vliegtijd weer op Dusseldorf, daar heeft Oscar (schoonzoon) ons opgepikt. Zo tegen 11.00 waren we weer in Assen en werden we begroet door de kinderen en kleinkinderen en natuurlijk door onze eigenzinnige Pers!

Toch weer fijn om thuis te zijn…nu weer over tot de dagelijkse beslommeringen en over tot de orde van de dag. Zoals ik schreef hebben we het fijn gehad, het is dan nu ook het laatste verslag wat ik schrijf en post…ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden om ons te volgen……?   ik vind het maken ervan altijd mooi om te doen en het is voor ons een prima naslagwerk om te lezen en te bewaren.

Wie weet tot het volgende jaar!!


Groet Erik en Rita Kruise.

7 opmerkingen:

  1. we hebben genoten van jullie verslagen!! erg leuk om mee te lezen. ik zag dat jij van je verslag een boek laat maken?? hoe doe je dat want dat vind ik een supergoed idee. lijkt mee erg leuk. laat het me a.u.b even weten. groetjes en alvast bedankt .Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anita, de vorige blog heb ik via blog2print.com besteld. Je kunt diverse covers kiezen, front en achterkant maken en nog een voorwoord schrijven. Wel ff timen dat je minimaal 15% korting krijgt!..

      Verwijderen
    2. Hallo Erik bedankt voor de informatie ik ga het proberen!!! Bedankt voor de tip

      Verwijderen
  2. Het was erg leuk mee te lezen. En ik heb genoten van de mooie foto's. Welkom thuis in het mooie Assen. En wellicht tot een volgende blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welkom thuis, het weer heel leuk om mee te lezen!!
    Tot een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk reisverslag, wij hebben voor Juli hetzelfde hotel in Plantation. Is het hotel goed bevallen?
    Gr
    Anthonie

    BeantwoordenVerwijderen