maandag 15 december 2014

Shoppen, Loxahatchee National Wildlife Refuge,Bill’s Bike Memorial Bike Run en sightseeing A1A South!

Hoi, weer een hele tekst van wat de gisteren en vandaag (zondag 14 december) allemaal ondernomen en beleefd hebben. Laten we maar beginnen met de zaterdag,  deze dag stond geheel in het teken van shoppen…eerst bij ons hotel in de buurt en later op de dag in de heksenketel at the Sawgrass Mall….het leek wel of ze alles aan het weggeven waren…maar veel heeft natuurlijk ook te maken met de aankomende kerstperiode…vele kadootjes moeten natuurlijk worden gekocht. Wij zijn goed geslaagd , Rita heeft schoenen en mooie kleding weten te scoren….en nog een mooie T-H tas….ikzelf heb weer wat kleding van Tommy Hilfiger gekocht…ik had mazzel dat ik van een koper voor me in de rij een coupon kreeg….leverde me nog weer een xtra voordeel van 15 dollar op…bovenop de korting welke ik al had.

We zijn de gehele dag wel zoet geweest met het kopen en kijken…in de avond zijn we nog naar een Applebees geweest maar het viel deze keer een beetje tegen....het gaat niet altijd goed…bij het hotel hebben we nog wat buiten gezeten en een afzakkertje genomen. Hotel is prima en best luxe te noemen….we zijn er alleen heel weinig omdat we erg ondernemend zijn en veel willen zien…

Vandaag zijn we op tijd bij het hotel vertrokken omdat we naar het Loxahatchee National Wildlife Refuge wilden. Leuke en vlotte rit daar naar toe…Nissan Rogue is een mooie wagen!..we hoefden geen entree te betalen omdat we nog een geldige annual pass hebben. Bij het visitor center hebben we ons een beetje voor laten lichten en we hebben in het pand nog een virtuele airboattour gemaakt…inclusief wind om het hoofd….we hebben wat wildlife gespot…alligator , turtles en nog wat gevogelte…aangezien er veel wandelroutes zijn hebben we dat er verder maar bij gelaten en zijn na enige tijd maar weer vertrokken. Volgende plan en idee was om naar de Zoo in West Palm Beach te gaan.





Alleen de rit daar naar toe verliep wat anders…de afstand van de refuge daar naar toe was vrij kort..alleen kwamen we op een bepaald een afrit af en gelijk in een file….de weg was afgezet en een marshall zat druk gestresst te gebaren dat ik niet linksaf kon….hij schreeuwde erover…!..op de andere weghelft reden allemaal motoren een hele kudde…velen in een kerstuitdossing…leuk om te zien…maar bij ons schoot het niet op….na enige tijd was het motorgebeuren voorbij en de laatste ons voorbij gegaan en konden we van de weg weer gebruik maken. Gekeerd en de weg op….voor dat we het goed en wel in de gaten hadden zaten we aan de staart van stoet …voor ons alleen maar motoragenten/auto’s….grapje duurde tot aan West Palm Beach!!....

Tegenover de parkeerplaats van de Zoo is een park waar alle motorrijders naar toe gingen. We hebben ons bezoek maar even uitgesteld, hebben de auto geparkeerd en het park ingelopen. Het bleek “Bills Memorial Bike Tour” te zijn. Deze tour staat geheel in het teken van het doneren van geld en kerstcadeaus voor kinderen welke het niet al te breed hebben. Schatting is dat zo,n 45.000 gezinnen daar een beroep op zullen doen. Het was dus een komen en gaan van mensen en motorrijders die allemaal hun kadoos aan het afgeven waren. Alles werd in ontvangst genomen en in een grote vrachtwagen geladen….ik verwijs verder maar naar de foto’s …..





Daarna zijn we weer richting de Zoo gegaan maar gezien de tijd hebben we onze plannen bijgesteld. We hebben in Lake Worth wat gegeten en koffie gedronken en van daaruit zijn we de A1A afgereden in zuidelijke richting en kwamen vele leuke badplaatsen tegen…Delray Beach, Pompano, Boynton Beach etc…mooie huizen en villas gezien….prachtige boten…nog de Lake Worth Pier opgeweest..kortom prachtig allemaal….het weer was prima en regelmatig ff eruit om te genieten van de omgeving en de zon….we reden zo ver door tot we uiteindelijk bij Ft.Lauderdale by the sea uitkwamen…daar zijn we eruit gegaan en nog even van “Aruba” genoten….er werd zelfs salsa gedanst….hoe toevallig allemaal!...wat ons daar ook nog opviel was een winkel die allerhande accessoires voor honden verkoopt…alles in de etalage uitgestald…ook in dezelfde etalage wat hondjes….wij vinden dat walgelijk en verwerpelijk…kunnen daar niet aan wennen..














Vanavond nog ergens in de buurt van ons hotel wat chicken en patat gegeten….weer niet overheen te springen….lekker maar te veel dus…nu wat uitbuiken…verslag maken en dadelijk maar naar bed…morgen onze laatste volle dag hier in Florida en opmaken voor ons vertrek op dinsdag….morgen eerst maar eens zien wat we dan gaan ondernemen….

Verwijs verder maar naar de foto’s van vandaag…..tot latersz maar weer….


4 opmerkingen:

  1. Toch wel gaaf die motoren :-)
    Jullie vermaken je wel, nog veel plezier de laatste volle dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was een behoorlijke enerverende dag,inderdaad prachtig die motoren en dat alles voor een goed doel.
    Jullie hebben een fantastische vakantie en genieten met volle teugen zie ik wel.

    Een goeie terug reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke tijd hebben jullie achter de rug en zoveel verschillende dingen gedaan. Ik vond het leuk om mee te lezen. Een goede terugreis gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het ziet er allemaal geweldig uit en time flies when your having fun!! een goede en veilige terugreis voor jullie!!

    BeantwoordenVerwijderen