maandag 17 november 2014

Animal Kingdom Lodge, Celebration en de Florida Mall.

Hoi , vandaag (zondag 16 november) hebben we in de ochtend even een kijkje genomen bij het Animal Kingdom Resort. We hadden begrepen dat je vanuit Kidani Village een mooi overzicht hebt over het binnenterrein waar diverse dieren rondlopen.  Er zitten o.a. Giraffen, Kraanvogels, Struisvogels en ander buffelachtige gevaartes. De Lodge is verder mooi opgezet en ademt een en al Afrika uit. Er is daarnaast niet zo veel te beleven en te zien en we waren ook heel snel dan ook weer op pad. Volgend doel was de Starbucks in Celebration.






Celebration, FL is een initiatief van de The Walt Disney Company in een poging om de 'ideale leefgemeenschap van de toekomst' te bouwen. Het beslaat maar een kleine oppervlakte en het heeft niet meer als 7500 inwoners. Het is een prachtige omgeving en met name in downtown Celebration rond het meer is het prettig vertoeven. Je kunt gebruik maken van de wandelroute rondom het meer en het heeft verder nog een aantal leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Wij hebben er al eens eerder rondgelopen, vandaag maar even koffie wezen halen bij de Starbucks en deze mooi zittend op een bankje bij het meer, opgedronken. Rita had een Caramel Macchiato en ik had een Chesnutt Praline Latte…de laatste is tijdelijk met de feestdagen in het assortiment bij de SB opgenomen.
Na onze koffie hebben we nog even gekeken bij de Sunday Farmers Market, diverse aanbieders van lokale produkten, voeding,  maar ook huisvlijt  probeerden hun waar aan de man te brengen. Wij hebben ons laten verleiden om wat Caribbean Sausen te kopen. De heetste (met vele pepers) hebben we genomen en daarnaast  ook een zoete…leuk gesprek met de verkopen gehad. Wel voor twee flesjes 20 dollar betaald maar dat mag de pret niet drukken. Ik denk dat we nog regelmatig aan hem zullen denken (wat een heet spul!!).








We hebben aansluitend een ronde langs het meer gelopen, wat foto’s geschoten en nog een eekhoorn bekeken. Deze wilde dolgraag op de foto en nam uitgebreid de tijd om te poseren. Hebben hem dan ook maar op de foto gezet.  Van de wandelpaden rond het meer word veel gebruik gemaakt en we kwamen diverse joggers, fietsers, wandelaars en zelfs een groep Segwayers tegen. Iedereen even goed gehumeurd en vriendelijk. Dat valt wel op …iedereen groet elkaar nog!! Dat zien we in Nederland wel eens anders.




Na ons rondje en het bekijken van wat winkeltjes , vanuit Celebration op pad gegaan naar de Florida Mall. Daar bleek er buiten bij een van de ingangen een drukte van belang te zijn. Het bleek een winkel van American Girl te zijn welke werd geopend. We zijn er even in geweest en het is een winkel waar je poppen kunt kopen en jezelf als je pop gekleed kan gaan. Dress Like Your Doll !! Wij zullen wel te nuchter zijn...en  vinden het gestoord….maar het voorziet in een behoefte…gezien de drukte en het hele jonge grut wat met paps en mams (met de creditcard in de aanslag) tot aankoop overgingen.



Voor de liefhebbers zie: www.americangirl.com.. Krijg je een beetje een idee.

Wij hebben verder een paar uurtjes rondgelopen en o.a. de M&M store nog even bezocht. Dat blijft een hoogtepunt ,de chocolade maar daarnaast ook de merchandise die er te verkrijgen is.  Verder even voor de deur bij Apple en Google gekeken….daar gaven ze het ook allemaal weer weg…we hebben een kort rondje gemaakt en zijn tegen zessen richting Foodcourt gegaan en hebben bij een Thai wat te eten  gekocht. Dit hebben we thuis lekker opgegeten.  Prima te doen….en lekker spicey. Later op de avond nog even de Walmart bezocht en nog wat te knagen en  bier gekocht.







Dag is nu bijna ten einde, Rita kijkt Tv en ik maak het blog ff af , morgen,  mits het weer goed en mee zit willen we naar Apopka om bij Kings Landing het water op te gaan. Maar dat zien we morgenvroeg pas…bij slecht weer willen we er natuurlijk niet zijn.


We gaan het zien…tot het volgende verslag dus maar weer.

3 opmerkingen:

  1. Celebration is al heel leuk maar met die kerstversiering is het geweldig . Florida mall helaas niet aan toegekomen in onze vakantie. Moeten nog maar eens terug dus. Hoe vervelend :-) prachtige foto's op het blog. Ik geniet en herken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig dagje toch weer,Celebration vinden wij ook leuk die relaxte sfeer die er hangt.En al Kerstsfeer ook wij gaan in dec hier ook nog even kijken.

    Florida Mall wij kunnen ons daar ook wel vermaken.Jullie hebben ook weer lekker gesmikkelt en inderdaad thuis lekker genieten van de sausjes en dan denken jullie weer lekker terug aan deze vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja wij zijn wel fan van Celebration....
    Hmm kerstsfeer dan is helemaal leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen