zaterdag 8 november 2014

Blue Springs State Park en Daytona Flea en Farmers Market.

Vandaag was het een hele mooie zonnige en heldere dag. In de ochtend wat kil maar gaandeweg de dag werd het warmer en kon de meegebrachte jas /vest uitblijven. Doel van vandaag was een bezoek te brengen aan het Blue Springs State Park, dit park staat bekend om de grote aantallen Manatees die daar in de  wat koudere periode bij elkaar liggen om te overwinteren.  Ze komen vanuit de St. Johns River aangezwommen en bivakkeren dan in de uitloper van de rivier. Het komt voor dat er soms wel meer als 200 bij elkaar liggen!! Alleen vandaag moesten we het er met wat minder doen….maar desondanks lagen er nog genoeg en hebben we er diverse gezien, kunnen bekijken en fotograferen. Wat zijn het toch prachtige dieren. Ik raad jullie aan het filmpje wat ik op youtube heb gezet even te gaan bekijken. Valt te vinden onder: 


Het Park is prima te bereiken en is met een entree van 6 dollar per auto niet duur te noemen. Het is prima aangelegd en voorzieningen zijn er voldoende. Het mooiste is dat je de Manatees kunt bekijken vanaf een mooie aangelegde boardwalk. Ook heeft men nog twee keer daags een boat tour in de aanbieding. Maar daar zagen wij maar van af. We hadden Manatees genoeg in het vizier en ook de schildpadden lieten zich zien. Alligators tot op heden nog niet maar nog wel een wasbeer…maar deze was te verlegen en kroop achter een boom weg…wilde niet op de foto….eigenwijs ding! Er zijn weer vele foto’s gemaakt en enkele heb ik bij deze blog bijgevoegd.










Na geruime tijd in het Park te hebben doorgebracht zijn we van daaruit doorgegaan naar de Daytona Flea en Farmers Market. Dit is een overdekte markt (vergelijk het wat met de bazaar in Beverwijk) welke wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag word gehouden. Met verkoopt er van alles, van prularia tot aan huishoudelijke dingen, motorkleding, nepwapens, koffers/tassen …you name it!!. Toch vrij groot en een aanslag op onze kuiten….we doen het niet rustig aan deze vakantie…we hebben er wat tijd doorgebracht en er nog wat gegeten. 






Aansluitend zijn we naar Daytona Beach gereden om de chocoladefabriek van Angell & Phelps met een bezoekje te vereren.
We waren mooi voor aanvang van de laatste rondleiding , 4 p.m., aanwezig en kwamen bij binnenkomst van de winkel in gesprek met Miss. Judy, een dame van 73 die vele verhalen aan ons kwijt wilde en uitleg gaf over haar familie en hoe het allemaal zo is ontstaan. Daarbij erg gericht dat het niet zo vanzelfsprekend is maar dat God er een grote rol in heeft gehad. Ze vertelde ons ook dat veel personeel werkzaam in de fabriek afkomstig is vanuit een Penitentiaire inrichting. Men komt weer op het goede pad en met dank aan God slaat men weer de goede weg in.  Prachtig dat men het toch aandurft deze mensen een kans te geven, men is over het algemeen vrij conservatief te noemen. Maar goed wij kregen haar zegen en we hebben de tour gedaan, mooie en grappige uitleg van een van de personeelsleden waarbij het af en toe best wel ff alle zeilen bijzetten is om het goed te volgen. Maar het is gelukt…hoogtepunt waren natuurlijk de gratis samples die we mochten proberen…men heeft een nr. 1 seller…en dat is chips welke in chocolade is gedoopt. Echt lekker te noemen. We hebben verder nog wat in de winkel gekeken, maar de echte aankoop uitgesteld omdat we het niet slim vonden om met de hitte van vandaag chocolade in de auto te laten liggen.

Aansluitend zijn we van daaruit nog naar de Volusia Mall gereden deze ligt precies tegenover Daytona Int. Speedway. De beroemde ovall waar elk jaar de 500 word verreden. Indrukwekkend om er langs te mogen rijden en de hoge en lange tribunes te mogen aanschouwen.  Een bezoek zat er niet in omdat er geen tour meer beschikbaar was, dat hadden we ruim voor onze vakantie al uitgezocht. Dan maar naar de Mall toch?....daar rondgelopen maar niets van onze gading gevonden. Nog wel even in gesprek met een juwelier , die gaf aan dat tijdens de race de hele Mall op zijn grondvesten trilt en dat het niet normaal meer is.  Daar zeuren ze dus niet over geluidsoverlast!!.

Na geruime tijd in de Mall te zijn geweest uiteindelijk maar weer huiswaarts gegaan (Palm Coast) en daar bij de plaatselijk Walmart nog wat te eten gehaald. Keuze viel op een halve kip (warm) we konden ook nog wel een hele XXL Pizza meenemen…maar dat was wat teveel van het goede. We hebben het ons goed laten smaken.

Nu deze blog wat afronden en zien wat we morgen gaan doen…tot zover dus maar weer even.


5 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dag Erik,Manatees zien bij Blue Springs staat bij ons op het lijstje voor a.s dec,nu ik dit filmpje gezien heb krijg ik er helemaal zin in.
    Jullie hebben weer geweldige dingen gedaan vandaag.Superrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waren de kleine auto's uitverkocht ? Mooi vervoermiddel!

    BeantwoordenVerwijderen