vrijdag 7 november 2014

Fort Matanzas St.Augustine

Hoi,

Vanochtend zijn we zo rond de klok van 10 op pad gegaan om naar Fort Matanzas in St. Augustine te gaan. Ook wilden we nog eens het oude stadscentrum (Colonial Quarter) bezoeken. De andere bezienswaardigheden, namelijk  de vuurtoren en het Fort Castillo de San Marcos wilden we deze keer links laten liggen, deze hadden we namelijk de vorige keer al bezocht. En om nu twee keer hetzelfde te gaan bekijken binnen een kort tijdsbestek is niet handig.

Vanuit Palm Coast is St. Augustine vlot aan te rijden en onze TomTom gaf aan dat we er niet langer over zouden doen dan 30 minuten. Dat is wel lekker, de rit er naar toe was leuk te noemen, evenwijdig langs de kust waar luxe huizen en vakantie accommodaties zich in een snel tempo opvolgden. We zagen onderweg nog een boardwalk en zijn de auto even uitgegaan om even te kijken. Hadden een mooi uitzicht over de zee en zagen diverse mensen met strandhengels in de weer om vis aan de haak te slaan. Ook lagen er verdwaald nog enkele mensen om van te zon te genieten…27 graden …niet verkeerd.  Zwemmen overigens wel op eigen risico…geen lifeguard aanwezig maar wel waarschuwingen voor onderstroom.




We hebben verder nog even onze auto afgetankt en voor 25 dollar had ik hem bijna weer vol…8,7 gallons…dat doet tenminste geen pijn!!. Onze Tomtom gaf na onze tankstop al snel de mededeling dat we er bijna waren….en inderdaad hij had weer gelijk Fort Matanzas International Monument stond al aangegeven. We hebben ons gemeld bij het Visitor center en kregen twee kaartjes voor de volgende bezichtiging van het Fort. Vooraf nog even een film bekeken wat voor rol het Fort heeft gespeeld..kort gezegd ..het verjagen en beschieten van vijandige schepen!



Met een klein bootje vol zijn we uiteindelijk naar de overkant gevaren en daar tussen de kanonnen in kregen we nog een hele uitleg over het ontstaan en het doel en nut van het Fort. Aansluitend mochten we op eigen gelegenheid zelf rondkijken, toch wel weer mooi en indrukwekkend. Ik heb zelf het dak van het Fort nog beklommen….dat dak diende als uitkijktoren…wel moeilijk om naar boven te komen…moest met een houten ladder door een vrij smal mangat…gelukkig kon ik er door…maar iemand die oversized is gaat zeer zeker problemen krijgen. Bovenop het dak kwam er op een bepaald moment een man naar me toe die me wees op enkele dolfijnen die aan het vissen waren in de rivier. Ik heb diverse foto’s met de Tele geprobeerd te maken en helaas is niet alles even scherp, wel zag je dat ze de vissen aan het opjagen waren en deze kwamen dan ook het water uit. Mooi om van afstand te mogen bekijken.










De ferry bracht ons snel weer terug naar de overzijde en we hebben onze donatie in de box gedaan, overigens dit uitje is gratis!!. Maar uiteraard zijn donaties welkom, wij betalen altijd, mede omdat men afhankelijk is van giften. Wel hebben we ons weer verbaasd dat niet iedereen dezelfde gedachte  en instelling heeft als ons.

We zijn daarna doorgereden naar St. Augustine en hebben het oude centrum weer even een bezoek gebracht. Echt een aanrader, leuke winkeltjes en genoeg te eten en te drinken. Weer diverse foto’s gemaakt. We hebben ook nog enkele brandweerwagens gezien en bij een van die wagens nog wat foto’s geschoten….je moet haast gestudeerd hebben om al die pompen te kunnen bedienen….wat een toeters en bellen en meters niet te vergeten.





Als laatste hebben we in St. Augustine de premium outlets nog even met een bezoek vereerd. We waren er vorig jaar ook al eens geweest en hadden toe ook nog een hotel in St. Augustine. Rita was het vergeten…maar alles kwam terug toen ik het haar heb laten zien….we hebben veel gelopen, geslenterd maar niet echt iets van onze gading kunnen vinden. Wel heeft Rita nog een tas gekocht en ik nog twee shirts met lange mouw….alles natuurlijk voor weinig.  Het was al donker toen we weer richting Palm Coast vertrokken…nu met toch wel wat vermoeide voeten en zere kuiten in de relaxmode om dit verslag te maken. Morgen staat vermoedelijk  Daytona in de planning.

Ik heb nog wel een wijziging te melden….in een van de eerste verslagen had ik aangegeven dat we nog in Boca Raton zouden verblijven…het verblijf daar hebben we geannuleerd en daarentegen zijn we nu  in Plantation te vinden. Een mooie luxe accommodatie,  namelijk de Sheraton Inn and Suites. voor een vergelijkbare prijs maar veel meer sterren...met dank aan Priceline.

Maar goed....., jullie zijn weer bij…….Latersz.



2 opmerkingen:

  1. Hmm St Augustine, zulke mooie oude gebouwen met spaanse sfeer..
    Julie gaan lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was een leuke dag jongens heerlijk relaxed,

    St Augustine wij vonden het daar ook zo gezellig een totaal andere sfeer.
    En een ander verblijf gevonden met meer ***** super gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen