zondag 30 november 2014

De Zeerover…lekker chillen…genieten.

Hoi, tis zondagochtend..net ons wiegje uit…nu op de veranda met een bak koffie…maar even een update van de afgelopen dagen. Op vrijdag zijn we met ons drieën naar “De Zeerover” geweest. Kort gezegd min of meer de plaatselijke visafslag cq visrestaurant voor de lokale bevolking. Wel is het zo dat deze de laatste jaren meer en meer word ingenomen door dagjesmensen, touristen etc…we waren er mooi op tijd en hebben MahiMahi, Garnalen en patat besteld. Daarbij ook nog de nodige alcoholische versnaperingen. Het was er weer prima!!...we hebben er van genoten, en alles prima betaalbaar.








Aansluitend zijn we verder gegaan en hebben de avond besteed bij Casibari….er speelde nog een band en Benzan heeft Rita de basis van het Salsa dansen wat onder de knie proberen te brengen. Hilarisch maar leuk. We hebben het erg gezellig gehad en zo tegen twaalf uur s’ avonds waren we weer terug bij het huis en zijn we moe maar voldaan ons bed maar weer ingegaan.




Op zaterdag ochtend kwam er een auto aanrijden…claxonerend en al zwaaiend werden we begroet. Dick & Afra zijn ook weer op Aruba!..leuk…ff bijgekletst en aankomende week gaan we weer even wat afspreken…of we komen elkaar weer tegen op Rodgers Beach. Zo zijn er diverse mensen die al contact met ons zoeken.  Maar dat is niet zo verwonderlijk als je hier al wat jaren komt dan maak je vanzelf vrienden.  We worden ook vaak en veel herkend. We lopen menig juwelierszaak in en uit en de blik van herkenning is er dan ook gelijk….we krijgen dan ook altijd een special price, only for you….alleen deze wijkt elke keer af van wat wij bedoelen. Alles gaat in dollars…steevast vragen we dan of het Florin is?..vaak word er dan gefronst of schaapachtig gelachen……..

We hebben de zaterdagmiddag een kort poosje in Oranjestad doorgebracht, ff een bakkie bij de Starbucks, biertje bij de Paddock en wat gekeken bij de Iguana’s. Wat zijn het prachtige dieren. Aansluitend zijn we weer even naar Arubaville gegaan het voormalige Marandi. Daar lekker in de zon en aan het water aan de cocktail en bier gegaan (wel wat binnen de marge!!). Ook hebben we daar een klein broodje gegeten, goed en lekker. Alleen hadden ze deze keer erg veel last van muggen…..kuddes!...niet normaal…ons eten werd belaagd…dat was dus zeer snel een broodje eten…toen de zon onder ging waren we van die krengen verlost.






We kregen nog een biertje aangeboden van een Arubaans stel. Hun kindje , een jongetje van een jaar of 4 liet zijn speelgoed in het water vallen. Het betrof een  rubberen haai maar door de stroming dreef hij steeds verder weg en was niet te pakken te krijgen met een schepnetje. Ik heb mijn hengel uit de auto gehaald en geprobeerd met de blinker deze te haken….de eigenaar van Arubaville ging er met een peddelbootje achteraan. Gelukkig voor het jochie is hij weer gevangen en het droge gebracht. Hij was er maar weer wat blij mee…..iedereen weer happy dus!..als dank kregen we een biertje , leuk!. We hebben nog een afzakkertje gehaald bij 080….en Rita heeft daar nog een frikandel speciaal gegeten…de zuurkool heeft ze maar overgeslagen!!..prachtig zo’n Nederlands Cafe…waar je gewoon de Hollandse snack kan eten!!...Uiteraard was het daar ook weer te gezellig….

Vandaag gaan we Hans even opzoeken…die werkt als kok bij PamPam…dat kunnen we lopend doen en dat hebben we wel binnen 5 minuten gefikst. Leuk om hem even weer op te zoeken. Verder hebben we vanochtend in de kwihi nog  bezoek gehad van twee prikichi’s en ze bleven gelukkig zitten. Mooi om die even op de foto te kunnen zetten. Aansluitend kwam er nog een grote groep fietsers in optocht voorbij en hielden voor het huis halt….alles onder begeleiding van muziek en motoragenten ging men uiteindelijk op pad. Daar natuurlijk weer foto’s en film van gemaakt.






En zo zien en beleven we elke dag weer van alles….tis en blijft “One happy Island”.


We houden jullie op de hoogte. Ayo.

5 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's. Kan me goed voorstellen dat je daar blij wordt. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer uit als een geweldige vakantie. Prachtige foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Happy? Nou dat kun je wel zeggen en wat leuk om bekenden tegen te komen zal voor jullie als thuis voelen.Prachtige foto's Erik.

    Ik kan voor eventjes niet reageren op je blog want wij vertrekken morgen ook!

    Veel plezier jullie daar nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig dagen hebben jullie, die vogels te lief !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ziet er daar heerlijk uit, genieten maar!!!

    BeantwoordenVerwijderen