zondag 9 november 2014

Flagler Beach Pier, Washington Oaks Gardens State Park en Clark’s Fish Camp.

Hoi,

De dag (zaterdag 8-11) begon weer goed….op tijd hadden we onze dopjes open en konden mooi en in alle rust aan de koffie en aan het ontbijt. Tijd zat om de planning van vandaag ff door te nemen en te bepalen wat we zouden gaan doen.. Het weer zou goed worden..terwijl het op dat moment om  07.30 nog maar 11 graden Celsius was. Dus nog wel ff twijfelen of de korte broek aan moest?...we waren mooi op tijd en hebben de familie in Nederland proberen te bellen. Wat de voorgaande dagen wel lukte kreeg ik nu niet meer voor elkaar…steeds een stem die zei dat de verbinding niet tot stand gebracht kon worden…diverse nummers geprobeerd maar niets!...moedeloos van te worden….ik had toch wel de juiste prepaid met extra’s genomen?...Uiteindelijk maar de klantenservice van T-Mobile gebeld  en de dame in kwestie maar zo goed als het kon de situatie uitgelegd, dat was nog niet zo eenvoudig…je ziet iemand niet…en men spreekt een beetje sneller Engels dan dat ik het af en toe bevatten kan.  Maar het lukte uiteindelijk…ik kreeg de suggestie om een + te gebruiken ,gevolgd door de landcode. Dit i.p.v. de 01131 die ik de afgelopen dagen steeds gebruikte…en gelukkig het werkte….!  Verbindingen zijn weer als vanouds…

Na dat gedonder…wat wel meer als 30 minuten heeft geduurd…waren we uiteindelijk zo ver om het huis te verlaten en op pad te gaan. De 1e keuze was om de Pier in Flagler Beach even te gaan bekijken. Deze Pier is toegankelijk voor publiek en voornamelijk vissers maken er veel gebruik van. Voor een astronomisch bedrag van 3 $ (2 man) zijn we maar even de Pier op gelopen. Het was intussen lekker warm geworden en het was leuk om even bij de vissers te kijken wat men evnt. gevangen had. Dat viel in zijn geheel nog wel behoorlijk tegen. We konden vanaf de Pier ook de surfers  bekijken die zo goed en kwaad als het kon een mooi golfje probeerden mee te pikken.  






Na het bezoek aan de Pier zijn we via de 1A1 evenwijdig langs de kust richting Palm Coast gereden. De route had wat bekends en het bleek dat we deze deels al eerder hadden gereden deze week.  Op een bepaald moment kwamen we een bordje tegen van het Washington Oaks Gardens State Park. Dat hadden we toevallig ook nog op ons lijstje staan. Dat kwam dus mooi uit. Daar een tussenstop gemaakt en tuinen bekeken. Zag er allemaal wel goed uit, maar toch niet zo om er nu erg lang rond te blijven hangen.




Volgende stap was een bezoek aan Jacksonville. Sowieso wilden we de daar de plaatselijk Mall even bekijken en Clark’s Fish Camp lag ook nog in de planning.
Over de Mall in Jacksonville, de St. Johns Town Centre, kunnen we kort zijn, wel groot maar niet iets waar wij warm voor liepen. Onze keuze zal toch meer een Premium Outlet zijn waar zaken als Hilfiger en Calvin Klein zijn te vinden. We waren daar dan ook vrij vlot weer  weg.
Dan maar door naar Clark’s Fish Camp. Dit is een restaurant waar je sowieso  genoeg te eten krijgt maar men daarnaast een prachtig interieur heeft. Vele opgezette dieren gapen je aan en je waant je in Afrika. Ook heeft men met het naderende Thansgiving al wat rekening gehouden…Halloween heeft er nog geen afscheid genomen.  We hebben onze ogen uitgekeken en goed gegeten (veel) ik had de Mahi Mahi  Caribbean style( pittig). Rita ging voor de Chicken Breast Medley (uien, champignons, kaas) daarnaast hadden we elk ook nog twee side orders. We hadden er beiden genoeg aan. Voor toekomstige Floridagangers…een mooi adresje om te eten…je rijd nog wel ff door een woonwijk…maar met de TomTom zul je er zeker komen. Ik doe er de link naar de website ook nog maar ff bij.











Na nog wat foto’s te hebben geschoten zijn we richting Palm Coast gereden..en binnen een uur waren we weer bijna bij de villa. Nog ff een uitstapje naar de Walmart gemaakt om eens weer in alle rust te bekijken wat er allemaal wel niet te koop is….het is een prachtige winkel en het is voor ons niet te bevatten dat deze gewoon 24 uur  per dag , 7 dagen per week open is!!!...voordeel is dat je nooit meer naar de buren hoeft om iets te vragen…..

Na de Walmart zijn we naar de villa gegaan….het begon intussen te regenen …maar gelukkig kon ons dat niet zo veel schelen, we hebben het vandaag verder goed gehad…vanochtend zon en vanmiddag bewolkt…prima zo, morgen maar zien hoe de wereld er uit zal gaan zien en wat de plannen zullen zijn. 


Tot dan maar weer….

5 opmerkingen:

  1. Net jullie blog ontdekt. Wat een leuk gedeelte van Florida zijn jullie aan het bezoeken! Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch weer een topdag gehad, en Rita durft wel he om op de krokodil te gaan zitten.
    Wat een leuk restaurant ziet er great uit zeg.

    Heerlijk hoor zo met de dag bekijken wat jullie willen doen da's vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie vermaken je prima zie ik !! Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wow wat heerlijk, en wat een herkenning voor mij, wij waren daar in mei,
    oh zo heerlijk daar, geniet nog maar lekker en ben benieuwd wat jullie nog meer gaan doen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie gaan lekker wij genieten nog steeds mee!

    BeantwoordenVerwijderen