dinsdag 25 november 2014

Malmok en Zonsondergang….

Hoi , hier maar weer ff een kleine update van de afgelopen dagen (zondag en vandaag maandag 24-11). We waren er zondagochtend op tijd bij…de zon scheen en dus een mooi moment om even voor een korte periode naar het strand te gaan. Aangezien we nog behoorlijk bleek zijn moet je dit ook niet te lang doen…want het gaat hier vrij hard en voor je het weet zie je er als een kreeft uit.




We hebben onze spullen bij elkaar gepakt en richting Malmok gereden. Het bleek al behoorlijk druk te zijn. Lokale bevolking , aangevuld met toeristen van o.a. drie cruiseboten maakten het strand en water onveilig. Natuurlijk is het weekend en dan is het sowieso wat drukker dan normaal. We hadden nog een mooi plekje gevonden en hebben iets meer dan een uur in de zon gezeten en af en toe even wat afkoeling gezocht in zee. Was erg lekker…heb zelf nog even de snorkel op mijn neus gezet en nog wat visjes bekeken.  Nog wat foto’s geschoten….o.a. de waterpolitie kwam ook nog voorbij…maar ze waren niet op zoek naar de Witte Walrus.







Na een uurtje toch maar de boel ingepakt en richting Casa Boegoeroei gegaan. Daar ons ff afgespoeld en wat later in de middag even afgereisd richting Oranjestad. Daar hebben we even langs de haven en het water gelopen. Beetje boten kijken en of er nog Iguana’s waren. We hebben er enkele gezien en deze nog ff op de plaat vastgelegd. Aansluitend even bij de Paddock langs en om oude bekenden te begroeten. Was weer een gezellige boel en enkele Polars en Chill gedronken. Ik kreeg al te horen dat de Polar nu in Florida word gebrouwen…Venezuela heeft het niet zo goed meer voor elkaar. Relatie Aruba/Nederland en Venezuela is al een tijdje bekoeld en lijkt er niet beter op te worden.








Maar goed in de ochtend hadden we veel zon en in de middag kwam er toch weer een kort maar hevig buitje los. Leuk om te zien vooral als je zelf ergens al droog zit….we hebben nog even de zonsondergang bekeken.....en het is opvallend hoe snel deze naar beneden gaat....daarna zijn we richting High Rise (Hotelzone) gegaan en ergens een pizzaatje gegeten. De voorgaande jaren was het daar goed maar nu viel het toch behoorlijk tegen. Dat doen we dus ook niet meer! Te slap en voor hetgeen we hadden zeer zeker veel te duur. We hebben nog bij Juan Valdez een hete mocca gehaald want de koffie moest er wel komen. Was een prima bak / tis een Cubaanse keten. Beetje tegenhanger van Starbucks.


Rita gaf op een bepaald moment aan dat ze geprikt was door een vlieg en precies op haar linkersleutelbeen zat een rood plekje. Het irriteerde maar verder geen overdreven last.

Vandaag , maandag, bleek dat plekje serieus groter te zijn en de plek was opgezet. Ze voelde zich ook niet top en was erg beroerd. Tot in de late middag bleef ze misselijk maar daarna ging het wat beter. We zijn nog even onderweg geweest en hebben wat boodschapjes gedaan bij de Superfood. In de avond lekker aan de gebakken aardappels en bonen + kip.  Gelukkig knapte ze al weer wat op.
Morgen maar zien hoe het dan gaat. Dadelijk op tijd naar het wiegje. Je word loom van de warmte. Goede nachtrust doet vaak wonderen. Wel fijn dat we airco hebben!!

O ja nog even een nabrander...ik kijk altijd goed om mij heen en zag een bedrijfje (wasserij) wat zichzelf Quickie Lickie noemt....bijzondere naam en ik krijg er wat andere associaties bij...maar goed dat zal wel met mijn verdorven geest te maken hebben. Ik kon het niet nalaten om te delen!





Ayo!!

2 opmerkingen:

  1. Hopen dat de insektenbeet verder geen gevolgen meer heeft. De naam van die wasserij...... haha geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk weer genoten van een mooie dag,oei die beet toch even opletten misschien.

    Wahaha die Erik Quickie Lickie sja wie zou er hier geen rare gedachten bij krijgen.
    Genieten maar daar.

    BeantwoordenVerwijderen