zaterdag 15 november 2014

Lake Buena Vista Factory Stores, Mount Dora en Downtown Disney.

Hoi , vandaag vrijdag 14 november zo rond de klok van 11.00 de deur uit gegaan. We hebben rustig aan gedaan, we slapen wat minder goed en daardoor komen we ook wat later weg. We moeten nog wat aan het bed wennen en dat zal er wel mee te maken hebben. Overigens wat het nog geen straf om wat later weg te gaan want het was bewolkt en zelfs wat aan de koude kant te noemen.



Op nog geen 5 minuten rijden ligt een kleine  outlet, de Lake Buena Factory Stores, we zijn daar even een uurtje rond wezen lopen en hebben de voor ons aantrekkelijke zaken met een bezoekje vereerd. Echter konden we niets van onze gading vinden/ of we vonden het weer te duur!..dus uiteindelijk een uurtje verder en met zonder niks weer vertrokken.

Van daaruit zijn we verder gereden naar Mount Dora, we hadden al diverse malen iets gelezen op de diverse forums dat dit wel  een bezoekje waard is. Inderdaad dat kunnen wij  nu ook beamen, mooi, relaxed en diverse leuke winkeltjes in het centrum.  Veel geënt op creativiteit en antiek e.d.  Leuk om er rond te struinen. De weg oversteken bij een zebrapad is ook erg grappig…je krijgt een akoestisch signaal, vlgs mij van een bepaalde vogelsoort. De eerste keer zaten we om ons heen te kijken..totdat we het in de gaten hadden…hilarisch.









We hebben de Chamber of Commerce nog bezocht en ons wat voor laten lichten wat Mount Dora nog meer heeft te bieden. We kregen een mooie kaart mee met allerlei suggesties wat we allemaal zouden kunnen ondernemen.  Maar zoals altijd heb je tijd te kort en moet jekeuzes maken. Ook weer te weinig foto’s gemaakt natuurlijk.  Nog wel de grote vuurtoren en een leuke spin welke bij de boardwalk bij het Palm Island  werd gespot,  op de foto weten te zetten. Maar goed…het is in de toekomst zeer zeker weer een plaats welke we weer willen bezoeken. We hebben nog wel heel relaxed ergens gezeten en een hamburger gegeten bij Merrils Patio Bistro & Wine. Dit is dus een echte hamburger...echt gehakt en de keuze hoe deze gebakken moest worden. Top dus!!.



Aan het eind van middag hebben we Mount Dora weer verlaten en zijn weer richting Orlando/Kissimmee vertrokken. Ik had het voornemen om nog even in Downtown Disney te gaan kijken en Rita leek dat ook een goed idee. Maar wat een drukte toen we daar aankwamen…niet normaal en ik had al gelezen dat het een behoorlijke bouwput is geworden….en dat is ook zeer zeker het geval. Men is druk bezig om de boel een facelift te geven. Maar ondanks de drukte hadden we toch zeer snel een parkeerplek en gingen we op pad.

Uiteraard  zijn we bij Giradelli beland waar we ons “gratis” chocolaatje in ontvangst hebben genomen. Ook de plaatselijke Starbucks is door ons bezocht en we hebben daar beide een  Peppermint Mocha besteld daarbij ook twee stukken Lemon Pond Cake….het was weer prima.
We hebben verder weer diverse winkeltjes bezocht en af en toe komt het kind weer in je boven. Prachtig al die Disney dingen. Ook de store weer bezocht met de Kerstspullen en je verbaasd je over het grote aanbod aan kerstballen e.d. Als Hollander kijk je dan ook tegelijkertijd naar de prijzen en dat is af en toe ook wel schrikken…..18 dollar voor 1 Kerstbal is niet ongebruikelijk….maar goed dan het gezegde maar weer: “beter te duur als niet te koop!!”….











We hebben geruime tijd rondgewandeld en zijn zo tegen 20.00 maar weer huiswaarts gegaan naar de Seven Dwarfs Lane. Nog wel ff zoeken waar we onze auto hadden gezet…bij benadering wisten we dat nog wel…maar in het donker kijk je er toch ff wat anders tegenaan. Maar uiteindelijk had Rita hem in het vizier…de rit naar het huis was binnen een kwartier gepiept. Dat is wel een voordeel…het ligt overal zeer dicht bij…en je hoeft niet lang in de auto te zitten.

Morgen gaan we zien wat we dan gaan ondernemen. Ik hoorde Rita al zeggen dat ze naar de Amerikaanse Ikea hier in Orlando wil….? Dus daar zullen we ook nog wel terecht komen….benieuwd of ze ook van die Zweedse balletjes hebben…?
Het antwoord daarop zal ik vast en zeker wel geven in een volgend verslag,

Tot dan maar weer.


2 opmerkingen:

  1. Weer een heerlijke dag, Mount Dora is zeker leuk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer goed uit, mooie foto's zeker die waar jullie samen op staan, die hamburger ziet er ook niet vies uit jammie!!

    Jullie genieten en zo hoort het ook!

    BeantwoordenVerwijderen