donderdag 20 november 2014

Reptile World Serpentarium, Downtown Disney en nog ff shoppen.

Hoi,vandaag woensdag 19 november, was het weer erg koud en bij het opstaan was de begin temperatuur maar liefst 7 graden Celsius. Niet erg lekker te noemen, het beloofde ook gaandeweg de dag niet extreem warmer te worden. Amerika is in de greep van een koudegolf en in het noorden is er de noodtoestand af afgekondigd. Veel koude en sneeuw. Brrrr….

Voor ons dus vandaag maar weer de wat dikkere kleding aan!...ander probleem komt dan ook om de hoek…wat gaan we nu doen…gelukkig stond er nog iets op mijn to do lijstje en dat bleek het Reptile World Serpentarium in St. Cloud te zijn. Men heeft daar diverse slangensoorten welke je daar kan bekijken en ook heeft men daar een voorziening om het gif van de diverse slangen op te vangen en deze ter beschikking te stellen om er antigif van te laten maken. Veel daarvan word naar Australie geĆ«xporteerd.



Het Serpentarium was een half uurtje bij ons vandaan en daar naar toe kwamen we o.a. langs en deels door Kissimmee.  We hebben ons weer verbaasd over het langgerekte lint van hotels en motels en diverse eetgelegenheden. Alles naast en tegenover elkaar. We vragen ons af hoe ze allemaal bestaansrecht hebben?.  Het kan toch haast niet zou je zo zeggen?.. Sommige motels zagen er sjofel en verwaarloosd uit,  Rita heeft daar een speciale naam voor….die ik maar achterwege laat. Ik associeer ze altijd met horrorachtige dingen…Stephen King-  achtige taferelen. Maar goed , ze zijn er,  ………………..en vast en zeker low budget..en daar gaat het sommige mensen toch ook om.
Maar goed , we waren redelijk vlot op bestemming. 



Het Serpentarium is niet erg groot te noemen, maar herbergt toch vele slangen. Daarnaast hebben ze nog een grote voorziening gemaakt waar diverse schildpadsoorten in onder zijn gebracht. We hadden het er wel snel bekeken maar waren nog mooi op tijd om de presentatie van 12 uur mee te maken. Hier werd een hele uitleg gegeven waar men voor staat en wat men precies doet. Een van de dingen waar men geld mee verdiend is het verzamelen van gif, waar men antigif van weet te maken. Dat gif word veelal geĆ«xporteerd naar Australie. We kregen te zien hoe dat in zijn werk gaat. Ook kregen we te horen dat de man in kwestie al diverse malen is gebeten en een van de laatste keren het bijna niet meer heeft naverteld. Hij gaf ons nog mee , dat slangen niet gevaarlijk zijn , in tegendeel ze zijn bang voor mensen en schieten vaak weg. Als ze in gevaar komen dan reageren ze en het risico bestaat dat ze je kunnen bijten.  Prio 1 is dan niet in paniek te raken….dat versneld namelijk de werking van het gif met alle gevolgen van dien!.     Dus…..Tot zover de les maar weer…..!









Na de foto’s en nog wat filmpjes te hebben geschoten zijn we maar Down Town Disney gegaan. Rita wilde nog wat dingen kopen en het kwam nu mooi uit. Ook nog wat foto’s in de overdag situatie kunnen maken.  We zijn erg benieuwd hoe het daar naar de verbouwing uit  zal gaan zien…tis nu een bouwput. Ik zal er vast en zeker in de diverse forums op termijn nog wel eens foto’s van te zien krijgen. We zijn natuurlijk nog even weer bij Ghiradelli geweest voor het zo bekende chocolaatje…we waren niet de enigen gezien de inhoud van de prullenbak. We hebben er verder wat rondgelopen en aansluitend nog wezen shoppen bij de Vineland. Daar nog steeds op zoek naar schoenen voor Rita maar wederom geen schoenen waar zij zich lekker  bij voelt. Ze past, maar als het niet gelijk lekker zit en loopt dan gaan ze niet mee….lastig maar wel goed!...misschien op Aruba dan maar.








Het was al weer donker en tegen 19.00 dat we de rit naar huis hebben gemaakt. Voor de 1e keer deze vakantie een snelle hap gehaald bij de Wendy’s.   Wel kip natuurlijk…was best goed te noemen. Alleen die vaas met frisdank had voor ons niet gehoeven…..we hadden een kleintje gevraagd en ook nog aangegeven hoe groot dat ong. zou moeten zijn…maar dat kwam niet zo door….we hebben het maar voor een klein gedeelte opgedronken en daarna met het afval de pul in gedaan. Kan niet gezond zijn zo’n suikerbom.

Nu weer terug in het huis en de foto’s wat bekijken en de filmpjes….maar zien wat er van valt te gebruiken. Morgen is het donderdag en is Rita jarig!. Zal dus o.a. telefoneren worden naar Nederland. Ook staat  nog steeds King’s Landing op het programma…wie weet…\


Tot morgen maar weer…

3 opmerkingen:

  1. Rita van harte gefeliciteerd hoor. Leuk jarig zijn in Florida. En alvast veel plezier op Aruba. Wordt er daar ook nog een verslag bijgehouden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat zitten er een engerds bij die reptielen. Brrr. Knap dat je dat om je nek durft te leggen. Fijne verjaardag morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rita Gefeliciteerd met je verjaardag.

    oei die slangen dat je dat durft zo om je nek ieuwwww.
    Toch weer een lekkere dag gehad .Jammer geen schoenen.

    BeantwoordenVerwijderen