vrijdag 14 november 2014

Merrit Island National Wildlife Refuge, Titusville.

Hoi,

Vandaag ( 13 november) zijn we vanuit Kissimmee naar Titusville gereden.  Titusville zal bij sommigen wel bekend in de oren klinken omdat daar Kennedy´s Space Center zit.  Ruimtevaart en alles wat daarmee samenhangt zal best wel heel boeiend zijn maar dat is niet echt iets waar onze interesse naar uitgaat. Wij zijn meer van de natuur en dat is daar in een ruimte mate aanwezig.

We hebben vorig jaar of dat jaar daarvoor al eens de Black Point Wildlife Drive bezocht, dat is een mooie route welke je met de auto kunt rijden en waar je diverse vogels en ook Alligators kunt tegenkomen. Maar dat hadden we deze keer niet in de planning, we wilden toen ook het Manatee Observation Deck bezoeken maar konden er toen niet bij komen omdat men met de brug bezig was bij het Haulover Canal. Nu was als het goed is de brug weer toegankelijk en konden we er wel terecht.

We hebben ons bij aankomst in Titusville eerst gemeld bij het Refuge Visitor Center. Dit om een overzichtskaart te halen en ons voor te laten lichten over eventuele routes. We kregen gelijk al te horen dat de Black Point Wildlife Drive nog steeds is gesloten en kregen wat alternatieven op de kaart aangekruist, waarbij de Peacocks Pocket Road ons werd aangeraden wel met de waarschuwing dat de weg Bumpy zou zijn. We kregen ook nog de route aangestippeld richting het Manatee Observation Deck, maar daar zouden we niet zo veel zien werd ons al gezegd. Aangeraden werd om voor de brug richting de Boat Ramp te rijden en daar ons geluk te beproeven.





We hebben bij het Visitor Center nog even rondgelopen , ze hebben een prachtige boardwalk aangelegd en er een heel educatief gebeuren van gemaakt. Er was zelfs een schoolklas van kinderen die uitgebreid uitleg kregen van wat er leeft .

We zijn vanuit het Visitor Center naar het Deck gereden en voor de brug linksaf geslagen richting de Boat Ramp. In het rustige gedeelte zagen we enkele Manatees in water liggen waarbij ze regelmatig met de neus boven het water uitkwamen. Daarbij zichtbaar dat ze gras op de snuit hadden liggen. Ze waren niet zo goed te spotten als bij het Blue Springs State Park, maar goed we deden het ervoor. We hadden zelfs nog geluk om een dolfijn te zien…deze stak alleen enkele keren zijn vin het water uit maar was net zo snel weer vertrokken als deze aanwezig was.



We zijn daarna verder gereden om naar het Manatee Observation Deck te gaan, daar bleek er dus niets te zien. We hebben nog een stel Engelsen op weg geholpen naar de plek waar ze nog wel te zien waren. Ze waren blij met de info.




W e hebben aanlsluitend de Bio Lab Road en nog de Peacocks Pocket Road gereden. De laatste was inderdaad erg Bumpy en bestond uit een smalle weg met af en toe dikke bulten en kuilen. We hebben gelukkig een behoorlijke goede auto en met rustig en bekeken rijden hadden we geen problemen. Maar wat een mooie route….dwars door de wetlands heen. Heel veel vogels gespot en hier maar 1 alligator…de anderen zijn bij het Bio Lab Road gespot. Ook nog mazzel gehad dat we nog een slang op de foto konden krijgen.











Ik verwijs verder maar naar de foto´s……vanuit Orlando is het maar een uurtje rijden en dat is dus makkelijk te doen. We waren er al met al wel een hele middag zoet mee geweest en waren vlak voor zonsondergang weer retour in Kissismmee.

Hebben vanavond wederom ff bij Applebees gegeten omdat dat makkelijk  te lopen is vanuit de Dwarfs. We konden tenminste nu gewoon een biertje meer bestellen…..

O ja ….nog vergeten dat we vanmorgen ook nog een koffer hebben gekocht….wel zo handig…voor al die extra kilo´s…en eventuele aankopen die we misschien nog zullen gaan doen.


Tot zover maar even , groet,

3 opmerkingen:

  1. He wat leuk, de Peacocks Pocket Road kon ik nog niet..
    Staat nu op de to do list..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rick..bij het visitors center vertrekken, rechtsaf en ongeveer 200 meter aan je rechterhand..wel goed opletten want je ziet de weg snel over het hoofd. Weg is in het begin erg breed maar word snel smaller...tis maar 12 mile !!...je hoeft niet terug te rijden...uiteindelijk kom je wel weer op de doorgaande weg uit!!

      Verwijderen
  2. Wat een mooie foto's en die natuur geweldig, ik denk dat ik dit ook maar op onze lijst zet.
    Wat een geweldige dag hebben jullie weer gehad.
    En ojee een koffer erbij jullie zijn nog wat van plan.

    BeantwoordenVerwijderen