maandag 10 november 2014

Ravine Gardens State Park(Palatka) en Devil’s Millhopper Geological State Park (Gainesville)

Hoi,

Dat is een lap tekst om als titel van dit verslag te mogen typen en het dan ook nog foutloos te doen, maar met enig spiekwerk is dat weer gelukt.  Deze dag (zondag 9-11) begon weer zoals ook de vorige…opstaan , onbijten en even naar Nederland bellen, daarna  kijken wat we vandaag zouden gaan doen. Meestal hebben we het wel op ons lijstje staan maar vandaag stond er niet zo veel op…mooi dat je dan internet tot je beschikking hebt en o.a. via tripadvisor wat ideeën kunt opdoen. Zo kwamen we o.a. Ravine Gardens State Park in Palatka tegen. Men heeft daar wat tuinen en het is een leuk park om er wat rond te wandelen…ook staan er jaarlijks vele azalea’s in bloei…maar dat is in het voorjaar…en natuurlijk niet in de herfst. Maar goed we wilden daarna nog door richting Gainesville dus het lag mooi op de route om het te gaan bekijken.
De weg er naar toe was eigenlijk redelijk saai te noemen….min of meer 1 lange doorgaande weg waarbij we vele landbouw gerelateerde bedrijven tegenkwamen.  Het meeste wat ons in het beeld bleef hangen is de grote hoeveelheid Racoons (wasbeertjes) die dood langs de weg liggen (allemaal slachtoffers in het verkeer). Ik heb regelmatig vandaag het woord “zielig” voorbij horen komen.
Na een uurtje rijden waren we in Palatka aangekomen en vrij vlot hadden we het State Park gevonden. Deze keer geen medewerker bij de ingang om de donatie/fee in ontvangst te nemen maar een zgn: “honor box”.  Je pakt er een enveloppe, doet het geld erin een soort reçu zit er aan vast en deze kun je eraf scheuren en dien je zichtbaar in de auto op te hangen of neer te leggen. Enveloppe met inhoud gooi je in een afgesloten brievenbus en klaar is het weer!!
Park is mooi aangelegd maar er staat natuurlijk weinig in bloei. Er is iets van een natuurlijke bron …maar dat stelt niet zo veel voor. Wel is er nog een mooie houten hangbrug en diverse bankjes om uit te rusten. Dat hebben we dan ook maar ff regelmatig gedaan. Na een uurtje hadden we het eigenlijk al wel weer bekeken en zijn we richting Gainesville gegaan.




In Gainesville stond het Devil’s Millhopper Geological State Park op het programma. Het bijzondere van dit park is dat het toegang geeft tot een Sinkhole (Doline).  Om deze te kunnen bereiken hebben ze een mooie boardwalk aangelegd welke behoorlijk wat treden behelst. Het is erg makkelijk om beneden te komen maar je mag ze ook nog weer terug. Traplopen is leuk…maar zo veel treden is minder! ..Rita was er niet zo blij mee. We kwamen op de trap ook nog van die gekken tegen die aan het sporten waren… en deze trap dus diverse keren op en af liepen…we kwamen nog een dame tegen die de kuiten net zo dik had als mijn bovenbeen…maar of dat van dat traplopen is gekomen?..heb het haar maar niet gevraagd.  Ik verwijs verder maar weer naar de foto’s.



Eigenlijk ging de dag heel snel voorbij, het rijden in de auto…de parken bezoeken en voor dat we het wisten liep het al weer tegen 17.00 en waren we weer in Palm Coast te vinden. Daar plannen  gemaakt waar we nu zouden gaan eten.  We hadden in het verleden al diverse keren bij Applebees gegeten maar wisten niet of Palm Coast deze keten ook  binnen haar grenzen had. Fijn dat je dan een TomTom hebt om dat uit te zoeken. Er bleek er een in Ormond Beach te zitten een 30 minuten rijden daar naar toe. Dat dus maar gedaan. Het was weer ouderwets en prima.  Menu ,  2 voor $25 gekozen, hot wings to share, beide een steak , Budweiser Lights en ook nog een toetje om te sharen…meer dan genoeg voor ons.


Na het eten weer terug naar Palm Coast, nog ff naar de Walmart om nog wat boodschapjes te doen. Vlak bij de villa nog op tijd kunnen remmen voor een gordeldier/armadillo. Wat me een schouderklop opleverde van Rita…mooi beestje…jammer dat we hem nog niet overdag ergens hebben gespot en op de foto hebben kunnen zetten.
Verder nu maar wat uitbuiken, biertje drinken en daarna het wiegje maar weer eens op gaan zoeken. Morgen is het alweer maandag…dagen vliegen voorbij!!    Time Flies when you’re having fun…

Groet Erik/Rita.

2 opmerkingen:

  1. Zijn toch prachtige foto"s Erik, en ik zie dat je Rita op ook op het menu staat whah.
    Time flies zeker jullie doen leuke dingen en alles op het gemakkie.
    Dat heet vakantie vieren.

    Ik heb genoten van je verhaal ,en wens jullie nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal weer hartstikke mooi uit erik , ik zie aan de foto's dat jullie het weer uitstekend naar jullie zin hebben.

    BeantwoordenVerwijderen