woensdag 12 november 2014

Silversprings State Park , Ocala.

Hoi,

Vandaag (dinsdag 11-11) scheen het zonnetje weer volop , gelukkig maar…gisteren heeft het de gehele dag geregend maar dat hadden jullie wel gelezen. We hadden de planning om vandaag naar Ocala te gaan. Ik had gelezen dat  daar een park zou zijn met mooie waterpartijtjes en bloemen.  Ook had ik via Lonely Planet gelezen dat er een schnitzelfactory zou zitten…dus dat was dus tegelijkertijd een mooie gelegenheid om daar aansluitend te gaan eten.

Bij de villa de TomTom ingesteld en zo na tienen vertrokken we. Ritje van nog geen twee uren…dus dat viel wel te doen. De weg er naar toe was mooi en afwisselend te noemen. Mooi glooiend en een leuk landschap wat zich aan ons voorbij trok. Uiteindelijk kwamen we op de plek van onze bestemming aan, alleen niet het Park waar wij naar op zoek waren. De gegevens nog maar eens bekeken en weer opnieuw ingevoerd…maar we kwamen geen steek verder. Wel ff balen….uiteindelijk maar koers gezet naar Ocala centrum.




We zagen daar Silver Springs op een bord voorbij komen, dit is een park wat wij 2 jaar geleden ook al eens bezocht hebben. Ik wist al dat het van particuliere handen weer terug is gegaan naar de Staat, en nu dus een State Park is.  Bij het park werd er geen entree gevraagd wel eventueel voor de boten. Maar dat hadden we al eens gezien..dus dat hebben we maar gelaten. Daar ff lekker rondgelopen en wat gek lopen doen. Het viel wel op dat er wat zaken niet meer aanwezig waren…alle dieren o.a. de albino alligators waren verdwenen. Bij navraag bleek dat allemaal met de overgang naar het State Park de deur uit te zijn gegaan. Tis nu nog een vrij kaal park…maar misschien gaan ze hem nog upgraden? Misschien nog wel leuk om te weten is dat men vroeger er enkele tv/film opnames van Tarzan heeft opgenomen!. Wel een park met een oude en ruime historie.











Ik heb nog een klein stukje gefilmd en via Youtube geupload. Voor de liefhebbers zie de link.


Vanaf het park zijn we nog even naar de Paddock Mall gereden om even wat tijd te overbruggen. Om tegen halfvier al aan de schnitzel te gaan is wel wat te vroeg. De Mall had ons weinig te bieden…maar daarvoor nog wel een Ross,  Dress for Less bezocht en o.a een paraplu!!  + twee badhanddoeken gekocht. We kregen nog weer korting en voor precies 20 dollar waren we klaar.
Het was intussen al mooi op tijd en we zijn op weg gegaan naar de Schnitzelfactory. Onderweg nog pochend over onze TomTom die het zo goed doet en ons overal heen brengt….!! hij had ons gehoord en nog geen minuut later twee keer op zwart en zichzelf resettend….schrikken…dat konden we er niet bij gebruiken met al een invallende duisternis. Gelukkig zagen we het restaurant al liggen en hoefden we de navi niet verder te gebruiken. Over het eten kunnen we kort zijn…geen aanrader…Rita had er geen vertrouwen in en vond de schnitzel niet lekker….ik heb hem wel opgegeten, het ging , maar het was geen culinair hoogstandje…maar goed …het ene biertje wat we hebben gehad was wel weer goed!



Na de donatie te hebben gedaan maar weer op weg naar Palm Coast. TomTom plokte gelijk na vertrek weer uit maar herstelde zich…verder geen last meer gehad. In de villa het apparaat maar ff aan de computer en de updates maar ff halen.

Morgenvroeg gaan we onze koffers maar weer inpakken en mogen de villa gaan verlaten. We hebben een prachtige week in een zeer goed onderhouden en goed uitgeruste  villa gehad!! .Het is ons erg goed bevallen. Morgen gaan we naar Kissimmee en hopen dat het Townhouse wat we op Seven Dwarfs Lane hebben gehuurd net zo goed zal bevallen.

We zullen daar de aankomende 9 dagen onze tijd gaan doorbrengen.
Volgend verslag zal daar dan ook vandaan gaan komen,

Groet Erik/Rita.


2 opmerkingen:

  1. Silver Springs, mooi gebied, wij hebben er wel gekajakked en aapjes gespot.
    Florida is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige dag toch weer en sjee Erik staat je goed die pruik.

    Jammer van het eten.
    Ben benieuwd hoe het is op jullie nieuwe adres.

    BeantwoordenVerwijderen