woensdag 5 november 2014

We zijn er !!!



Hoi, 

We zijn er…..! En dat voelt best weer lekker, we hebben er een tijdje op moeten wachten en er naar uitgekeken. Het was wel weer een hele reis, we zijn op dinsdagochtend om 03.45 vanuit Assen vertrokken naar Dusseldorf. Onze vlucht stond gepland om 09.15 en dan moet je toch wel rekening houden met reistijd en natuurlijk op tijd zijn voor alle procedures die met het inchecken te maken hebben. Maar het verliep allemaal voorspoedig, bij Dusseldorf wel wat drukte en langzaam rijdend verkeer, we zagen zelfs nog een auto waar de vlammen onder de motorkap vandaan schoten.  Dat lokt natuurlijk ook altijd wat meer langzaam aan akties uit. Maar goed wij waren ruim op tijd en stonden mooi vrij vooraan in de rij om in te checken, we waren daar ook zo klaar. Koffers net binnen de marge van 23 kilo, stoelen hadden we al gereserveerd. Kortom , klaar om te gaan. Afscheid genomen van Oscar (schoonzoon) die onze auto weer naar huis gaat brengen.  De rest van het verhaal is saai, op tijd boarden en iets later dan gepland de lucht in. 10 uur later vermoeid en er al weer behoorlijk zat van geland op Miami International. Rita heeft nog wat geslapen, maar minder dan ze gehoopt had,heb zelf veel met de ogen open gezeten. Maar ja , we hebben het er graag voor over.

Op Miami weer de gehele riedel van Immigrations en Customs. Ze hebben nu kiosken waar je zelf je paspoort in kunt voeren en vingerafdrukken kunt laten nemen, alleen dat hoefde voor ons nog niet omdat wij een nieuw paspoort hadden laten maken en een hernieuwde Esta hadden aangevraagd. Dus gewoon weer in de rij bij een officer van de Immigrations langs. Was allemaal zo weer klaar, vingerafdrukken en een foto en we kregen onze stempel!. 

Bij de douane ging het ook snel, ik had op het formulier gezet dat we stroopwafels en snoepgoed bij ons hadden. Waar we daarvoor in Atlanta nog een keer een xtra ronde mochten doen waren ze ons hier goed gezind en konden we verder om onze auto bij Alamo op te pikken. Dat Carrental op Miami is erg goed aangegeven en je gaat met de Mia Mover ( soort tram) van het vliegveld naar een grote parkeergarage waar alle aanbieders van de auto’s onder een dak verzameld zijn. Geloof me, was er druk….wat een fabriek.
Stonden bij Alamo ook even in de rij en aan de balie worden de zaken zeer vlot afgehandeld. We hadden een intermediate Suv gehuurd (Rav4 etc). Wel de optie gekozen om de auto vol mee te nemen en weer zo leeg mogelijk in te leveren (Prepaid Fuel Plan), ook nog maar een pechhulp module afgesloten (je weet maar nooit!). Formulier getekend en op weg naar de garage om het apparaat in ontvangst te nemen. We hadden op ons formulier staat dat we een auto uit rij 6 zouden kunnen kiezen echter we werden door een dame naar de rij 7 gestuurd. Hier stonden allemaal SUV op een rij en Rita heeft de keuze gemaakt. Uiteindelijk met een Hyundai Santa Fe vertrokken met relatief nog weinig miles op de teller. 20406. Rijd prima en comfortabel…we gaan het er wel mee redden.

Daarna richting hotel gegaan, prima te doen voor een nacht, daar de koffers op de kamer gezet. Weer verder gegaan om bij een T-Mobile shop een prepaidkaartje aan te schaffen om Unlimited naar Nederland te kunnen bellen, dat gaan we dus de aankomende dagen/weken dan ook regelmatig doen. Als afsluiting van deze lange vermoeiende dag hebben we bij Denny’s nog een snelle hap gegeten en nu eigenlijk klaar maken om het bed in te gaan.

Morgen op weg naar de villa in Palm Coast. Een ritje van 4 uren. Volgend verslag zal daar dan wel vandaag komen.

Tot dan maar weer,








1 opmerking: