woensdag 19 november 2014

Brevard Zoo, Melbourne.

Hoi , vandaag dinsdag 18 november, was het erg koud te noemen. De temperatuur kwam vandaag de 14 graden niet te boven. Niet dat wij klagers zijn en deze temperatuur niet gewend zijn…maar voor Floridaanse begrippen was het wel iets te veel van de koude. Het hing allemaal samen met een koufront wat van bovenaf Amerika zo langzamerhand over het zuiden wegschuift. Gaat dus gepaard met kou en ook nog regen. Helaas vandaag ook dus..nu in mindere mate dan gisteren maar toch op de verkeerde momenten kregen we het water weer op het hoofd.

Maar goed, vanmorgen vrij laat weggegaan van de Villas at Seven Dwarfs Lane. Rita lag nog mooi te slapen en die heb ik maar lekker laten liggen. Ik had mijn neus al buiten de deur gestoken en de temperatuur en de bewolking was geen reden om haar te motiveren om eerder wakker te worden.  Mijn spijkerbroek en shirt met lange mouw + normale schoenen opgezocht en maar aangetrokken geen reden om er dus vrij bloot bij te lopen.  We kwamen zo rond de klok van 11.30 pas weg.



Doel was om naar Brevard Zoo te gaan in Melbourne. Een uurtje rijden bij ons vandaan. Een leuke activiteit om met zo’n dag als vandaag te ondernemen. DeTomTom loodste ons er zonder problemen naar toe en na de Entree zijn we het park ingegaan. Tis een mooi kleinschalig park welke mooi is opgezet en middels kleine gebieden is onderverdeeld, Afrika, Florida ..etc.  Alles met goede wandelpaden en boardwalks aan elkaar verbonden.



Helaas begon het ook al snel te regenen en werd het niet erg aangenaam. Voor de mens is het al niet prettig laat staan voor de dieren in de Zoo. Menig beestje rilde erover!...De lepelaar vond het ook niet prettig….zie filmpje. Bij de vogels hadden ze van die mooie lampen opgehangen die warmte afgeven…dit om de zaak toch nog een beetje op temperatuur te houden.












We hebben wat foto’s geschoten en kwamen de Zoo vrij snel door.  Helaas , maar de keuze van een verwarmde auto was aantrekkelijker dan rond te blijven lopen met de regen op je hoofd.
We zijn in vlakbij de Zoo nog even de Cracker Barrel binnengeweest. De winkel heeft altijd van die mooie dingen te koop en ik scoorde er nog twee Country Cd’s. Vlak in de buurt was een Ross dress for Less, Walmart, Dollar Tree en nog een schoenenwinkel….we hebben daar nog ons boodschappenlijstje afgewerkt.





Het avondeten hebben we bij een Chinees/Thai gedaan. Een sober ingericht Buffet Restaurant waar de kwaliteit best oke te noemen was. Alleen de inrichting was goedkoop…wel genoeg klandizie…maar het gaat primair om het eten…na het All You Can Eat maar weer retour naar het huis en nu de mail doorspitten , de reacties lezen en nu de blog van vandaag afronden.

Morgen zal het weer iets beter zijn , donderdag nog beter en het weekend zal weer vanouds zonnig en warm zijn. Maar dat zullen wij ook wel hebben….vrijdag vertrekken wij namelijk naar Aruba. Maar goed nog een paar dagen te gaan, donderdag ligt toch echt de kayak tour in King’s Landing in de planning….we gaan er sowieso heen…al was het alleen maar om de stroopwafels af te leveren!.


Tot later dus  maar weer,

4 opmerkingen:

  1. Beestachtig weer aan de foto's te zien. Gelukkig betere vooruitzichten in het verschiet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het weer in de states is shocking op dit moment , op naar Aruba ��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och arme die dieren je zier gewoon dat ze het ook koud hebben.
    Ondanks het weer hebben jullie je goed vermaakt.

    En lekker zeg Aruba,straks daar ook veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen